Muuttoon ei tarvita välttämättä pakettiautoa vaan todistettavasti se onnistuu myös kahdella henkilöautolla. Meillä oli muuttoautoina Opelit (farmari-Astra ja pikkuinen Corsa eli tuttavallisemmin Sorsa). Tässä vaiheessa joku varmasti ajattelee, että muuttaja on tässä tapauksessa hyvin vähän tavaraa omistava henkilö. Aivan näin asia ei kuitenkaan ole. Taloutemme yhteenlaskettu kirjamäärä on varmaankin n. 200 kpl (joista osa minun erittäin paksuja ja painavia hevostietokirjojani), cd-levyjä lienee kolmisensataa ja omistan myös lähes 100 paria kenkiä (joita ei todellakaan voi kuljettaa sullottuna valtaviin muovisäkkeihin, vaan ne pitää pakata siististi laatikoihin). Tavaraa siis toisin sanoen on ihan tarpeeksi. 

Onneksi huonekalut ovat kuitenkin enimmäkseen mallia Ikea (juu, en todellakaan ole mikään yksilöllisyyttä korostava sisustusintoilija). Ikean huonekalut ovat käteviä muutossa, koska ne voi purkaa osiin (three hoorays for the flat pack furniture!). Suurin osa kalusteista oli alun perinkin roudattu kaupasta kotiin Sorsalla.

Huikea kolmen hengen ja kahden auton muuttoporukkamme aloitti hommat kymmenen aikaan aamulla. Muuttomatka onneksi oli kohtuullisen lyhyt (n. 6 kilometriä yhteen suuntaan), koska aika monta kertaa kyllä päivän aikana sitä väliä kyllä ajeltiin. Kaikki sujui ihan mukavasti muuten, mutta 120 cm leveä runkopatjasänky ei kyllä mahtunut Astran perään. Kävimme siis ostamassa muutenkin jo tutuksi tulleesta Lanternan K-Raudasta kuormaliinat, joilla sänky sitten kiinnitettiin auton katolle. Hieman kyseenalaiselta kyseinen viritelmä näytti, mutta onneksi oli arkipäivä ja hiljaista liikenteessä, joten sänky saatiin kunnialla perille.

Viimeinen kuorma saatiin Pihlikseen illalla puoli yhdeksän aikaan. SIellä sitten tavarakasojen keskellä ihmettelimme, mihin mahtuisimme nukkumaan, makuuhuonehan oli siis vielä täysin vaiheessa. Sen verran väsytti, että ihan hyvin tuli uni olohuoneessa kaiken kaaoksen keskelläkin.  

En todellakaan suosittele muuttoa ilman pakua kenellekään, enkä aio itsekään niin enää tehdä vaikka se onnistuisikin. Kannattaa myös haalia mahdollisimman iso muuttoporukka.

Seuraavana päivänä muuten isoveljeni soitti ja kertoi ostaneensa juuri pakettiauton,..