Tammikuun puolessa välissä sain avaimet uuteen, ikiomaan asuntooni. Koska asunto tosiaan näytti siltä, että siellä oli asunut lähemmäs 80-vuotias mummo, edessä oli pieni pintaremontti. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa oli molemmissa tapetit, minä taas halusin seiniin maalipinnan.

"Kyllä tapetin päälle voi ihan hyvin maalata", vakuutti armas kollega työpaikalla. Olimme siis varustautuneet ainoastaan maalausvälineillä kun menimme aloittamaan remonttia. Teimme pikatestin yhteen pieneen seinänpätkään ja totesimme, että työkaveri oli joko valehdellut minulle tai ei ollut kovin hyvin perillä asiasta. Tapetti nimittäin alkoi kupruilla hyvin kauniisti maalipinnan alla.

"Ei se mitään, otetaan sitten tapetit pois", totesimme ja suuntasimme lähimpään K-Rautaan ostamaan tapetin poistoon sopivaa ainetta. Mies lähti remonttihommiin ja minä palasin vanhalle asunnolle pakkaamaan. Parin tunnin päästä tuli puhelu, jonka sisältö oli se, että tapetti on hyvin tiukasti kiinni ja sitä on ainakin kaksi kerrosta. Mies hälytti apuun yhden kaverin ja minä jatkoin pakkaamista.

Illalla menin katsomaan, mitä oltiin saatu aikaiseksi ja näky oli varsin vaikuttava. Tapettia oli riivitty irti sieltä mistä se helpoiten lähti ja alta oli paljastunut uusia kerroksia. Siellä täällä oli pieniä tapetin rippeitä, joiden kimppuun minä sitten kävin sumutepullon ja kynsien kanssa. On muuten tosi mukavaa ja rentouttavaa hommaa se tapetin raapiminen seinistä...

Minulla oli onneksi seuraavina päivänä loistava syy pysyä poissa remontin keskeltä kun jouduin menemään töihin. Mies jatkoi remontointia apuvoimien kanssa. Iltaisin saamani raportit eivät varsinaisesti mieltä ylentäneet: "Joo, kyllä sieltä makuuhuoneen päätyseinästäkin löytyi vielä kolmas tapettikerros". Alkoi hieman hirvittää kun aikaa oli alle viikko suunniteltuun muuttopäivään ja kaksi viikkoa siihen kun vuokrakämpän piti olla tyhjä.

Kyllä suomalainen laiskanpulskea heviäijäkin kuitenkin osaa olla tehokas kun oikein haluaa. Muuttopäivää edeltävänä iltana olohuoneen seinässä säteili tasainen vaalea (Tikkurilan Harmony, sävy Tofu) maalipinta ja makuuhuoneessakaan ei enää tapettia näkynyt. Ei muuta kuin tavaroita roudaamaan.

Siinä sitä tapettia nyt on. Huomaa edellisen asukkaan kauniit pitsiverhot.

 

Tämä näyttää jo paremmalta.

Makuuhuoneen seinäkin on saanut jo pohjamaalia pintaa.