Edellisessä asunnossani oli vuokranantajan pesukone, jota sain käyttää. Omaan asuntoon piti kuitenkin hankkia oma kone. Pesukoneen sijoittaminen kylpyhuoneeseen vaan oli varsin haasteellista, koska edellinen asukas oli rakennuttanut sinne suuren kaapiston, jonka sisälle myös kone oli sijoitettava. Kiersimme Vantaan Tammistossa kaikki mahdolliset kodinkoneliikkeet ja lopputulos oli se, että markkinoilta löytyi tasan yksi kaappiin mahtuva malli, Candy Aquamatic 100F. Se oli pieni, söpö ja hyvin italialainen. Italialaisuus ei minun mielestäni yleensä koskaan (okei, Ferrari on poikkeus) ole kovin hyvä piirre. Olen itse italialaisessa yrityksessä töissä ja tapa hoitaa asioita on jokseenkin mielenkiintoinen.

Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut, joten pikkukone saapui parin päivän kuluttua iloksemme. Pyykkiä piti tietysti heti päästä pesemään. Kone alkoi töihin iloisen kitinän saattelemana. Hieman huolissamme seurasimme sen toimintaa, mutta ihan hyvin se näytti kuitenkin pyörivän, pesuohjelma vaan kesti ihan tolkuttoman kauan... Ja sitten alkoi linkous. Kone pomppi kuin viimeistä päivää ja tuntui, että koko asunto tärisi. Kammottavan metelin lakattua menin avaamaan pesukoneen luukkua ja pyykin mukana sieltä tuli ihana sininen savupilvi ja sähköpalon käry. Mies avasi pikavauhtia koneen päälliosan, mutta onneksi siellä ei sentään liekkejä näkynyt.

Seuraavana päivänä soitimme heti huoltoon ja sieltä rauhoiteltiin, että on kuulemma ihan normaalia että ensimmäisen linkouksen jälkeen kone savuaa, kun tiivisteet hankaavat. Tieto ei kyllä minua erityisemmin rauhoittanut, mutta päätimme joka tapauksessa antaa koneelle toisen mahdollisuuden. Tosin nopeimmalla linkouksella konetta ei ensimmäisen kerran jälkeen ole käytetty ja minä pesen pääasiassa pikaohjelmilla, koska "normaalit" ohjelmat kestävät aivan tolkuttoman kauan. Lakanapyykit pestään muualla, koska pikku pomppiksen kapasitetti ei niihin riitä.

Pomppis on kyllä ajan myötä rauhoittunut, eikä pompi enää yhtä innokkaasti kuin alussa (eli konetta ei tarvitse joka pesun jälkeen hinata takaisin paikalleen). En kuitenkaan suosittele kyseistä mallia kenellekään ja jos tulee uuden koneen osto eteen saa kaapisto lähteä sen sijaan että ostaisin samanlaisen pikkukoneen tilalle.

Pomppis. Oranssin teipin funktio on pitää pesuainesäiliön luukku kiinni kun kone linkoaa.